Návrh koupelny č. 1 - koukat z vany na akvárko

20.06.2011 11:49

 Nevím, jak mě to napadlo, ale nedokážu si představit větší relax. Ležíte si ve vaně, můžete koukat na hvězdy oknem, vedle Vás si plavou rybičky v obřím akváriu. Vše je vyřešené tak, že nebudete mít s údržbou mnoho práce a připadáte si jako v tropickém pralese. Prostor intimně prosvěcují ledky, které nasvětlují fotoobraz vytištěný na skle, vsazeném do dlažby. Pokud chcete, nemusíte vůbec rozsvěcovat centrální světlo.

Máte mnoho úložného prostoru, takže nikde nic nezavazí a ve Vaší koupelně se daří živým kytkám. Idylka. V takové kouplně pak můžete skutečně relaxovat, číst si na podlaze vyhřáté podlahovým topením, udělat si masku nebo nehty a mít se jen pro sebe.

Takový je můj první návrh pro naši koupelnu.

Samozřejmě že nebude lehké ho zrealizovat a možná budu muset své představy upravit, ale tak, jako spodek domu musí být co nejsvětlejší kvůli špatnému přístupu a distribuci světla, nahoře si můžeme dovolit použít i tmavší materiály, protože patro je prosvětlené krásně.

Zvolila jsem proto břidlici, nebo imitaci pro obklady (líbil by se mi i nerovný povrch :-)), v kombinaci se světlým dřevem a zelenou, příroda u nás doma :-)

A abychom si neužívali akvárko jen z koupelny (to by přece bylo škoda!) je z druhé strany pohledové z obýváku a jeden bok je pohledový z budoucího dětského pokoje. Aby nebyla narušena intimita ve vaně, bylo by na straně vany jednosměrně průhledné sklo.

rovná, nebo zaoblená vana?

David preferuje oblou...

osušky se nahřejí na topení, na ruce bude ručník pod umyvadlem, v zásuvkách spousta místa na drobnosti. Lze přidat ještě skleněné police vpravo od zrcadla, ale tím směrem bude přicházet světlo, takže bych radši nechala stěnu krásnou čistou, jen s bílými lesklýmy velkoformátovými obklady

po celé šířce stěny v šikmině bych dala posuvné dveře a za ně schovala jkékoliv regály, kam se schovají nejen zásoby koupelnového textilu, koš na prádlo a pod, ale i všechny "drobnosti" které aktuálně není potřeba

vana končí plochou pro odkládání všeho potřebného... asi bude potřeba ještě vymyslet skrytější místo, kolem vany je naskládáno vždycky soustu drobností a pokud je nebudeme mít kam "strčit", budou naši koupelnu neustále bordelařit... na tom musím ještě zapracovat...

Není ten pohled z vany na akvárko nádherný???

toaleta - umístění je dáno stávajícím odpadem, přístavba schová geberit a potřebné kolena a pod...plochu přístavby skryjí kytičky... myslím, že dobře se bude dařit bambusu. Příchod do prostoru kolem toalety je nevýhodou této varianty spojené koupelny s toaletou. Mám v zásobě ještě jednu, až zas bude čas  s oddělenými prostorami.

situace v rozměrech ... za umyvadlem vytvořena instalační šachta pro vodu a odpad, možno vést i za zády skříně pod oknem... tlustá zeď mimo akvárium jsou komíny, to je architektonické omezení s kterým nic neuděláme...

Jak se Vám líbí tento nápad???