Vedení domácnosti. Přirozené, ale určitě ne samozřejmé

18.06.2011 12:24

 Každý si svou domácnost nějakým způsobem vedeme, mnohdy nad tím ani nepřemýšlíme a zvládáme to skvěle. Někdo z nás nemá připrozený cit, nebo chce hospodařit lépe, efektivněji a úsporněji. To je můj případ. Mám velké štěstí, že si v podstatě mohu dělat co chci a mohu se "vypracovat" dříve, než o 300% vzrostou nároky s příchodem dětí do naší "party".

 

Zjistila jsem totiž, že mne velmi zatěžují běžné věci, na které musím neustále myslet. Nechci si večer prostě vzít rohlík se salámem, protože to byla první věc, kterou jsem našla, když mám hlad. Na druhou stranu nechci si uvázat zástěru a jít vařit, když dostanu hlad... to bych ten rohlík stejně spolykala, než bych dovařila :-) Nechci se stresovat, že mám doma nepořádek, ... co kdyby někdo přišel? ALe na druhou stranu, nechci pulírování a vyvařování věnovat svůj život.

 

Z domu ve všední dny odcházím kolem 5 - 7 hodiny a vracím se kolem sedmé večer. Ano, jako mnozí v dnešní uspěchané době bojuji především s časem. Věřím však, že mám optimální podmínky vytvořit si systém, jehož zautomatizování mi ušetří energii na příjemnější věci a podpoří mne, až budu muset opravdu "zabrat" v budoucnosti. 

A rozvrh hodin byl vždycky můj nejoblíbenější obrázek, rozhodla jsem se jít na to systematicky :-)